Türk Dili Bölümü

Türk Dili Deslerinin Uzaktan Eğitim Sistemi Ile İşlenişine İlişkin Duyuru

01/10/2014 10:59:16 - 01/10/2014 10:59:16 - 40407 Okunma

Sevgili Öğrenciler,

Türk Dili I/II dersleri bu yıl, geçen yıldan daha kapsamlı bir şekilde Uzaktan Eğitim Sistemi ile yapılmaktadır. Uzaktan Eğitim sistemine kendi öğrenci numaranız ve TC kimlik numaranızdan oluşan şifrelerinizle "istediğiniz yerden", "istediğiniz saatlerde" girebilir ve öğretim elemanlarımızın yüklediği seslendirilmiş slaytlardan oluşan dersleri takip edebilir, yine öğretim elemanlarının yüklediği ek ders dökümanlarını indirebilir ve sorulan soruları cevaplayabilirsiniz. Sistem üzerinden gerek ders gerek sistemle ilgili olarak sormak istediğiniz sorular varsa dersinizden sorumlu olan öğretim elemanına e-posta gönderebilirsiniz. Ders sorumluları ile yüzyüze görüşmek isterseniz hocalarınızın belirlediği bir günde iki saat danışmanlık alabilirsiniz. 

Türk Dili I//II dersleri daha önceki öğrenim hayatından itibaren gördüğünüz Türkçe / Türk Dili ve Edebiyatı ve Dil ve Anlatım gibi derslerle paralellik göstermektedir. Daha önceki edinimleriniz Türk Dili dersini anlamanızı ve takip etmenizi kolaylaştıracak niteliktedir. Seslendirilmiş slaytlar konularına göre hafta hafta yüklenmektedir. Slaytları akademik açıdan tamamlamak amacıyla Rektörlüğümüz tarafından yardımcı kaynak kitap olarak Prof. Dr Muhammet YELTEN'in Türk Dili ve Anlatım Bilgileri adlı çalışması seçilmiştir. Kitabı temin etmek için önceki dönemlerde bu dersi almış olan arkadaşlarınıza müracaat edebilir veya kitap listesi oluştup sorumlu öğretim elemanına ulaştırabilir. Kitap sadece tavsiye edilmektedir, kitap almakla ilgili hiçbir zorunluluk söz konusu değildir. Ancak Slaytlar sistemden dolayı tek başına Türk Dİli dersinin içeriklerini kapsayacak bir ölçütte değildir. 

Sınavlar, okulunuzun diğer derslerinde olduğu gibi yüzyüze gerçekleştirecektir. Sınavlarla ilgili duyuruları sistem üzerinden takip edebilirsiniz. 

Devamsızlıklıkla ilgili olarak bize yöneltilen soruların çokluğu nedeniyle şu bilgileri vermek istiyorum: Sisteme ne zaman girdiğinizi, sistemde ne kadar kaldığınızı, hangi slaytları izlediğinizi veya izlemediğinizi, soruları cevaplayıp cevaplamadığınızı görebiliyoruz. Bu nedenle sisteme hiç girmemiş, ders modüllerini tamamlamamış öğrencilerimizin devamsızlığı tarafımızdan takip altına alınacaktır. Bu konuda lütfen dikkatli olunuz, sistemin size verdiği imkanları lütfen iyi değerlendiriniz.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim. 

Yrd. Doç. Dr. İlker TOSUN
Türk Dili Bölüm Başkanı 

Türk Dili

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.